Tuesday, September 1, 2015

ZAROLANE LAZANJE






Lazanje su lazanje,ali ovdje mi je ipak najbolji okus zapečenih mini rajčica......

SASTOJCI
• 40 dag listova za lazanje
• 2 glavice luka
• po 10 dag mrkve i celera



• 4 v.ž ulja
• 50 dag mljevenog mesa
• papar,sol,šećer
• 1 v.ž koncentrata od rajčice +voda ili temeljac

ili
• 1 mala flašica domaćeg umaka od rajčice
• 50 dag mini rajčica
• 20 dag naribane mozzarelle



PRIPREMA
Ako koristite suhe lazanje prokuhajte ih 5 minuta,ocijedite pa stavite sa strane jednu pored druge na foliju.Ako koristite svježe(mekane)ne trebate ih kuhati.Luk sitno nasjeckajte pa ga popržite na luku,dodajte ribanu mrkvu i celer pa pržite jošoko 10 minuta.Potom dodajte mljeveno meso i začinite.Ako imate dodajte domaći umak od rajčice (ili kuhani paradajz).Ako nemate dodajte koncentrat rajčice i zalijte sa oko 2 dcl temeljca ili vode.Reducirajte da vam bude gusto i lako za mazanje.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.Ako imate velike lazanje premažite jednu i zarolajte te stavite u namaštenu tepsiju.Ako su vam lazanje normalne,male ...stavite jednu pored druge da se malo preklapaju pa je tada zarolajte napunjenu.
.
Složenac prekrijte prerezanim mini rajčicama i obilno pospite sa ribanom mozzarellom.Zapecite oko 20-25 minuta dok se sir ne otopi a rajčica zapeče.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment