Monday, September 28, 2015

PUNJENE KISELE PAPRIKE





Bogato začinjena, pikantno-kisela kombinacija paprika babura i sjeckanog kupusa idealna je poslužite li je kao salatu uz teža jela – poput pečenki ili suhomesnatih proizvoda.
SASTOJCI
10 paprika babura
1 žličica zrna gorušice
50 g hrena
2 češnja češnjaka
1 žličica Slatke paprike mljevene Podravka
prstohvat kumina
20 g soli
750 ml vode

 
750 ml vinskog octa
1,2 kg svježeg kupusa
malo ulja

PRIPREMA
1.
Ocat, vodu i malo soli kratko prokuhajte, pa ostavite neka se tekućina ohladi.
2.
Opranim paprikama odrežite peteljku i odstranite sjemenke.
3.

 
Kupus na sitno narežite ili naribajte, pa ga pospite solju, kuminom i mljevenom paprikom. Promiješajte ga i ostavite neka odstoji nekoliko sati.
4.
Zatim ga dobro istisnite i njime punite paprike. Paprike slažite u staklenke, a između njih stavite pokoje zrno gorušice, češnjak i hren narezan na štapiće.
5.
Sve prelijte slanom prokuhanom i ohlađenom octenom tekućinom. Kada se tekućina slegne, na vrh nalijte oko 1 cm debeli sloj ulja.

Posluživanje
Ovako konzervirane paprike poslužite narezane na kolutiće uz hladne nareske ili topla mesna jela.

Savjet
Na isti način možete pripremiti i paprike punjene crvenim kupusom – bit će još atraktivnijeg izgleda.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment