Saturday, September 26, 2015

jab1




Nakon što sam dobila odličan recept za tortu sa jabukama odlučila sam ga odmah podijeliti sa vama. Nadam se da će vam dobro doći, pošto je sezona jabuka, a ima ih posvuda. Tortica je stvarno lagana i ukusna. Kada sam ponudila brata da proba komad, nešto se dvoumio pošto je dosta izbirljiv, jer kako je on to rekao nije ljubitelj želea u tortama, a nakon što je probao zatražio je još jedan komad, pošto je stvarno ukusna. Nadam se da će vam ovaj primjer pomoći da se odlučite isprobati, a nije ni skupa za napraviti. Kada sam dobila recept rečeno mi je da je to baš stari dobri recept naših baka, tako da ga je netko već možda i probao.



SASTOJCI

BISKVIT:
5 jaja
5 žlica brašna
5 žlica šećera
1 žličica praška za pecivo
1 žlica ulja
NADJEV:
1 kg očišćenih jabuka
1 l vode
500 gr šećera
PUDING OD JABUKA:
ostatak vode od kuhanih jabuka
vode po potrebi
3 pudinga od vanilije
DEKORACIJA:
500 ml šlaga
BISKVIT SA JAJIMA

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke izradite u čvrsti snijeg.
2. Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom.
3. Dodajte ulje i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo.
4. U žumanjke dodajte bjelanjke koje kuhačom lagano izmješate i sve sjedinite.
lagani biskvit
lagani biskvit

5. Na dno okruglog kalupa postavite masni papir (moj je promjera 26 cm) i salijte smjesu.
6. Pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
ispečeni biskvit za tortu
ispečeni biskvit za tortu

7. Kada se ohladi nožem odvojite biskvit od stranica kalupa, odlijepite papir i možete ga prebaciti na tacnu na kojoj ćete slagati tortu.

NADJEV OD JABUKA

1. U vodi skuhajte jabuke i šećer.
kuhane jabuke
kuhane jabuke



2. Ocijedite jabuke i ostavite da se ohladi, a vodu koju ste ocijedili stavite sa strane.
3. Izradite ih štapnim mikserom.
pasirane jabuke
pasirane jabuke

4. Raširite jabuke po površini biskvita.
krema od jabuka


krema od jabuka

PRIPREMA PUDINGA OD JABUKA

1. U mjericu sipajte vodu u kojoj ste kuhali jabuke i ako vam zafali dodajte još vode da dobijete 1 l.
2. Dio vode pomiješajte sa pudinzima od vanilije, bez dodavanja šećera, jer ga već ima u vodi, a ostatak vode zakuhajte.
3. Kada voda prokuha, ubacite pudinge i kuhajte dok ne postane gusta smjesa.
puding u soku
puding u soku

4. Još tako vruće možete preliti preko jabuka i ravnomjerno rasporediti.
puding krema na torti
puding krema na torti

5. Ostavite sve da se ohladi.

DEKORACIJA SA ŠLAGOM I JABUKAMA

1. Dobro izradite šlag.
2. Premažite cijelu tortu.
3. Površinu torte sam posipala sa malo mljevenih lješnjaka i poslagala sam tanke listiće jabuka koje sam sušila u rerni na 150 stupnjeva oko 20 minuta.
dekoracija od sušenih jabuka
dekoracija od sušenih jabuka

www.kolaci.biz

0 comments:

Post a Comment