Saturday, September 26, 2015

DOMAĆA KINDERLADA MNOGIMA JE OVAJ RECEPT BOLJI I OD NUTELLE





Sastojci
    KINDERLADA:
    30 dkg šećera
    3 dl vode
    3 vrećice vanilin šećera
    250 g margarina
    1/2 kg mlijeka u prahu
    2 žlice kakaa



      EUROKREM:
    40 dkg šećera
    3 dl vode
    3 vrećice vanilin šećera
    250 g margarina
    1/2 kg mlijeka u prahu
    5 dkg mljevenih lješnjaka
    2 žlice kakaa

Priprema
    1.
    Šećer staviti u veću posudu i zalijati sa 3 dl kipuće vode, malo promješati te dodati vanilin šećer i narezani margarin te dobro promješati pjenjačom da se margarin pomalo otopi.
    Tada dodati mlijeko u prahu pa miksati mikserom cca. 5 minuta da dobijemo lijepu smjesu bez eventualnih grudica od mlijeka u prahu.


      U polovicu smjese dodati 2 žlice kakaa te opet dobro promješati.
    Napuniti staklenke ili neke posudice koje imate sa poklopcem te staviti u frižider da se malo ohladi.
    2.
    Postupak je isti i za eurokrem, osim što dodamo još 5 dkg sitno mljevenih lješnjaka (u kompletnu smjesu, pa u polovicu opet kakao).
    Staklenke sam punila tako da sam bijelu smjesu stavila u jednu vrećicu za zamrzavanje, a smeđu u drugu, odrezala vrh vrećica te istovremeno istiskala obadvije smjese u staklenke.

0 comments:

Post a Comment