može se odmah koristiti a i spremit za zimnicu… odlično uz pečeno meso roštilj, kobasice.. ma ide uz sve...
Sastojci
3 kg zelenih paprika babura (paradajz-paprika)
1 kg crvenih paprika
50 dag senfa estragon (500gr tj. pola kg)
4 mala ukiseljena crvena luka (kapulice)
6 režnjeva češnjaka
2 feferona slatka
1 mali peperoncini ili mala ljuta chili papričica
2,5 dcl octa
1 žlica soli
3 žlice šečera
5 dcl ulja
i vrućeg ulja za zalit staklenke
Priprema
1.
Očistiti paprike od sjemenki, oprati pripremiti ih kao i češnjak feferone. Sve pripremi i ili sitno isjeckaj paprike na male trakice ili kockice ili u multipraktiku na krupno samelji, pa smo za tili čas gotovi.
2.
Dodajte ocat i jednaku količinu vode, sol, šećer, pa prokuhajte 15 minuta. Procjediti i ostaviti da se ohladi.
Posebno dobro izmješati senf i ulje i u ovo dodato ohlađene paprike i promješaj.
3.
U međuvremenu stavim oprane staklenke sa poklopcima i uključim pećnicu i kad je smjesa gotova stavim senf sa paprikama u vruće teglice i zalijem malo sa vrućim toplim uljem i s pomoću kuhinjske krpe zatvorim jer je staklenka vruća.
4.
Staklenke posložim na deku i omotam preko noći i sutradan spremim za zimnicu.
Tražila sam da li ima sličan recept i naišla na ovaj senf salata
od draganaa koji je malo drugačiji a ima dosta sličnosti
ISPROBANO
Zahvaljujem ana53
hvala na povjerenju i isprobavanju
Posluživanje
Ovo se može odmah jesti i uz roštilj jako je fino i super prilog uz pečeno meso kobasice.
http://www.coolinarika.com
Wednesday, September 23, 2015
PAPRIKE U SENFU RECEPT PO KOJEM PAPRIKE DOBIJAJU NOVU DIMENZIJU UKUSA....SAVRŠENE SU
2:25 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment