Wednesday, September 23, 2015

PAPRIKE U SENFU RECEPT PO KOJEM PAPRIKE DOBIJAJU NOVU DIMENZIJU UKUSA....SAVRŠENE SU







može se odmah koristiti a i spremit za zimnicu… odlično uz pečeno meso roštilj, kobasice.. ma ide uz sve...
 Sastojci
    3 kg zelenih paprika babura (paradajz-paprika)
    1 kg crvenih paprika
    50 dag senfa estragon (500gr tj. pola kg)
    4 mala ukiseljena crvena luka (kapulice)
    6 režnjeva češnjaka
    2 feferona slatka


      1 mali peperoncini ili mala ljuta chili papričica
    2,5 dcl octa
    1 žlica soli
    3 žlice šečera
    5 dcl ulja
    i vrućeg ulja za zalit staklenke
Priprema
    1.
    Očistiti paprike od sjemenki, oprati pripremiti ih kao i češnjak feferone. Sve pripremi i ili sitno isjeckaj paprike na male trakice ili kockice ili u multipraktiku na krupno samelji, pa smo za tili čas gotovi.
    2.
    Dodajte ocat i jednaku količinu vode, sol, šećer, pa prokuhajte 15 minuta. Procjediti i ostaviti da se ohladi.


      Posebno dobro izmješati senf i ulje i u ovo dodato ohlađene paprike i promješaj.
    3.
    U međuvremenu stavim oprane staklenke sa poklopcima i uključim pećnicu i kad je smjesa gotova stavim senf sa paprikama u vruće teglice i zalijem malo sa vrućim toplim uljem i s pomoću kuhinjske krpe zatvorim jer je staklenka vruća.
    4.
    Staklenke posložim na deku i omotam preko noći i sutradan spremim za zimnicu.
    Tražila sam da li ima sličan recept i naišla na ovaj senf salata
    od draganaa koji je malo drugačiji a ima dosta sličnosti
    ISPROBANO
    Zahvaljujem ana53
    hvala na povjerenju i isprobavanju
Posluživanje
Ovo se može odmah jesti i uz roštilj jako je fino i super prilog uz pečeno meso kobasice.
http://www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment