Tuesday, September 22, 2015

“GURABIJE”! SLUZENE I DAN KASNIJE SU OPET MEKANE. MOGU SE I ZAMRZNUTI, ALI PRILIKOM ODMRZIVANJA OSTAVITI DA SE SAME ODMRZNU.





Priustite sebi i vasim najdrazima ovo zadovoljstvo i posluzite uz topli caj po vasem ukusu: -)

POTREBNO JE
200 ml kiselog mlijeka
200 ml topljenog maslaca
400 gr secera
3 komada jaja
1 pakovanje vanilin secera
2 pakovanja praska za pecivo
toliko da se dobije meko tjesto brasna tip 400

 
20 komada ljesnjaka

PRIPREMA
1.
U posudi staviti secer, vanilin secer i jaja. Pomjesati viljuskom malo duze da se secer istopi i se smjesa izjednaci.
2.
U dobivenu smjesu izruciti kiselo mlijeko i topljeni maslav. Ponovo pomjesati.
3.
Smjesi dodati brasno u koje je prethodno pomjesan prasak za pecivo.
4.
Dodati onoliko brasna da dobijete meko tjesto.
5.
Cjelo tjesto podeliti na 20 loptice. Izmedju dlanova formitati loptice.
6.

 
Loptice poloziti na cetvorougaonu tepsiju od sporeta tako da ih malo pritisnete. Tako dobijete 5X4 reda.
7.
Na svaku ubadati ljesnjak.
8.
Peci u unapred zagrejanu rernu na temperaturi od 200 *C. Kada malo porumene postepeno smanjiti toplotu rerne.
9.
Gotove gurabije posluziti uz topli caj po vasem ukusu.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment