Sunday, September 27, 2015

GRČKA PITA NA NEKI DRUGI NAČIN






Ovo je jedna neobična i ukusna pita, odlična večera i zanimljivo predjelo!

SASTOJCI
400g tikvica
2 bela dela praziluka
8 kom. jaja



250g feta sira
250g mrvljenog sira (riccota)
35g belog brašna
60ml maslinovog ulja
1-2 kk sušene mirođije
200g mesnate slanine (ili pršute)
po ukusu so, biber



PRIPREMA
Oljuštite tikvice, iseckajte na tanke listiće, posolite i ostavite 30 minuta da puste vodu, potom ih isperite vodom, ocedite i prosušite krpom.

U međuvremenu, izdinstajte beli deo praziluka, isečen na kolutove.

Umutite jaja, dodajte obe vrste sira, tikvice, izdinstani praziluk, brašno, mirođiju, so i biber.

Zagrejte rernu na 180C. Slaninom, koja je isečena na tanke režnjeve, obložite dno kalupa veličine 22cm, tako da slanina pređe ivice kalupa.
Ili možete, kao ja, da sipate u kalup za kuglof, mnogo je dekorativnije!

Pecite pitu oko 45 minuta, isključite rernu i ostavite još 20 minuta u rerni da se polako hladi.

Ovo je moja modifikovana varijanta, vi možete da probate i originalnu!

Meni je lepša u obliku venca, a možete da napravite i mafine!

POSLUZIVANJE
Ohladite na sobnu temperaturu i poslužite uz sezonsku salatu!

Izvor:http://www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment