Monday, September 28, 2015

GK1





Ovo je svakako jedan jednostavan kolač, a isplati ga se isprobati. Kod nas je nestao brzinom munje, jer je jedan od onih kojima ne možemo odoliti da ne uzmemo još po koji komad. Brzo je gotov i preporučujem ga svim čokoljubcima, jer je biskvit sočan čokoladnog okusa, a da ne spominjem ganache kremu koja je inače posebna. Neki su možda već vidjeli ovaj recept koji sam objavila na Gastro.hr stranici. Ukoliko vam stižu gosti, evo ideje

SASTOJCI

4 žumanjka
6 žlica šećera
20 gr margarina
100 gr čokolade za kuhanje
4 bjelanjka
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
GANACHE KREMA

500 ml vrhnja za šlag
300 gr čokolade za kuhanje

ČOKOLADNI BISKVIT

1. Na pari istopite margarin i čokoladu, te ostavite da se prohladi.
2. Žumanjke dobro izradite sa šećerom.
3. U žumanjke dodajte pripremljenu čokoladu s margarinom i brašno koje ste prethodno pomiješali sa praškom za pecivo, sve zajedno izradite.
4. Bjelanjke izrađene u čvrsti snijeg lagano umiješajte kuhačom ili pjenjačom u pripremljenu smjesu.
priprema-biskvita
priprema-biskvita

5. Izlijte u pripremljeni kalup promjera 23 X 32 cm, koji ste prethodno pouljili i pobrašnili.
pripremljeni-biskvit-za-pecenje


pripremljeni-biskvit-za-pecenje



6. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
ispeceni-biskvit
ispeceni-biskvit

ČOKOLADNA KREMA

1. Vrhnje za šlag stavite kuhati na laganu vatru do vrenja, taman da postigne temperaturu koja će fino otopiti čokoladu.
2. Čokoladu malo nožem usitnite, može biti na srednje krupne komade.
čokolada-za-ganache-kremu
čokolada-za-ganache-kremu

3. Prelijte čokoladu sa dobro ugrijanim vrhnjem, te miješajte sve dok se skroz čokolada ne istopi.
4. Prelijte preko biskvita.
prelivena-ganache-krema
prelivena-ganache-krema

5. Ostavite na sobnoj temperaturi da se rashladi, a onda možete staviti u frižider da se dobro stegne.



IZVOR: kolaci.biz

0 comments:

Post a Comment