Tuesday, September 29, 2015

CRNO-BIJELA PARFE TORTA






Ova torta kao da je stvorena za ljubitelje crno-bijelih kombinacija. Parfe savršeno bijele boje pripremite od rikote i vrhnja, prelijte preko tamnog biskvita s bademima i na kraju ukrasite otopljenom crnom i bijelom čokoladom.

SASTOJCI
Za biskvit:
• 25 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
• 10 g kakaa
• 30 g oguljenih badema
• ½ žličice Praška za pecivo Dolcela
• 2 jaja
• 70 g šećera
• 1 Rum šećer Dolcela
• 50 g maslaca


 

Za parfe:
• 2 Želatine Dolcela
• 100 ml vode
• 350 g slatkog vrhnja
• 250 g ricotte
• 100 g kiselog vrhnja
• 175 g šećera
• 2 Limun šećera Dolcela


 

Za glazuru:
• 60 g maslaca
• 250 g čokolade za kuhanje
• 100 g bijele čokolade
• 2-3 žlice ulja

PRIPREMA
1. Pomiješajte brašno s kakaom, mljevenim bademima i praškom za pecivo.
2. Jaja, šećer i rum šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje ulijte otopljeni maslac.
3. Smjesu izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm) koju ste prethodno namazali maslacem i posipali brašnom.
4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta i pustite da se ohladi.
5. Želatinu pomiješajte sa 100 ml hladne vode i pustite da odstoji 10-ak minuta.
6. Električnom miješalicom slatko vrhnje istucite u čvrsti šlag.
7. Ricottu pomiješajte s kiselim vrhnjem, šećerom, limun šećerom i dobro miješajte dok se šećer ne otopi, a zatim umiješajte pripremljeni šlag.
8. Želatinu rastopite na vatri, umiješajte u kremu i odmah izlijte u kalup preko biskvita.
9. Kremu poravnajte i tortu stavite u hladnjak na barem 3-4 sata, a najbolje da je ostavite da odstoji preko noći. Tortu pažljivo izvadite iz kalupa.
10. Maslac zagrijte na laganoj vatri i miješajte dok ne postane proziran.
11. Maknite ga s vatre, dodajte čokoladu za kuhanje natrganu na komade i miješajte dok se ne otopi.
12. U drugu posudu stavite natrganu bijelu čokoladu, ulje i zagrijavajte na pari dok se čokolada potpuno ne otopi.
13. Preko torte prvo pažljivo prelijte otopljenu čokoladu za kuhanje, pa ju zatim prošarajte s otopljenom bijelom čokoladom. Tortu stavite u hladnjak na sat vremena.

Posluživanje
Tortu narežite na kriške i poslužite.

Savjet
Umjesto da pripremate vlastiti parfe, možete upotrijebiti Parfe kremu Dolcela.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment