Wednesday, September 23, 2015

MEDENJACI SA MIRISNIM DODATKOM

mm1




Kako li se samo širio miris medenjaka u mojoj kuhinji dok su se pekli, samo sam čekala da mi pozvoni neki susjed i ponudi se probati fine, mekane kolačiće. Ove medenjake mogu preporučiti, da si nadopunite svoj blagdanski stol, pošto vjerujem da ste u potrazi za dobrim kolačima. Medenjaci ne bi bili Medenjaci bez meda, a ni bez Tradicionalnih dodataka za Medenjake Dr. Oetkera. Prednost im je što ih možete konzumirati odmah nakon pečenja, a ne čekati po par dana da tijesto odstoji, kao u nekim receptima. Oko njih nemate previše posla, zato se slobodno upustite u isprobavanje!

SASTOJCI KOJE ĆETE KORISTITI

TIJESTO:
500 gr brašna
3 jaja
150 gr šećera
150 gr meda
40 gr margarina
1 vrećica Dr. Oetker Tradicionalnih dodataka za Medenjake (već sadrže prašak za pecivo pa ga nije potrebno dodavati!)
½ korice od naranče

UKRAŠAVANJE:
200 gr čokolade za kuhanje
130 gr margarina
jestive šarene perlice

PRIPREMA TIJESTA ZA MEDENJAKE

1. Pjenjačom ili vilicom lagano izmiješajte jaja sa šećerom, da se sjedini i ulijte u brašno.
jaja u brašno
jaja u brašno

2. Med stavite u neku zdjelicu i na laganoj vatri (držite ga u zraku) miješajte, samo da bi omekšao. Ulijte ga u brašno.
3. Maslac koji ste prethodno istopili i rashladili isto ulijte u brašno.
4. Izribajte na sitno pola naranče.
ribana naranča
ribana naranča



5. Dodajte dodatke za medenjake.
dodatak za medenjake
dodatak za medenjake

6. Sve zajedno dobro sjedinite.
tamna-smjesa
tamna-smjesa



7. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji jedan dan.
tijesto u foliji
tijesto u foliji



8. Površinu lagano pobrašnite i vrlo malo premijesite.
9. Tijesto za medenjake razvaljajte.
10. Vadite željene oblike sa kalupima.
izrezivači za kolačiće
izrezivači za kolačiće

11. Slažite na tepsiju s masnim papirom.
kolačići prije pečenja
kolačići prije pečenja

12. Pecite na 200°C 7–8 minuta.
ispečeni kolačići
ispečeni kolačići

13. Ostavite da se ohladi.

UKRAŠAVANJE MEDENJAKA SA ČOKOLADOM

1. Čokoladu istopite s margarinom na pari.
2. Ostavite da se samo malo prohladi.
3. Umačite gornji dio medenjaka u čokoladu, a kad ih izvadite malo ih vrtite iznad čokolade, te zatim polegnite na masni papir.
umakanje u čokoladu
umakanje u čokoladu
susenje
susenje

4. Posipajte šarenim perlicama.
srebrne i zlatne perlice
srebrne i zlatne perlice

5. Ostavite da se ohlade.



SAVJET:
1. Kad kolačiće budete slagali na tepsiju za pečenje, pripazite da nisu jako blizu, jer će prilikom pečenja malo narasti.
2. Gotove medenjake možete držati u zatvorenoj limenoj kutiji.





izvor: kolaci.biz

0 comments:

Post a Comment