Thursday, September 24, 2015

KAKO NAPRAVITI DOMACI HRSKAVI POMFRIT!? NE MOŽE BITI JEDNOSTAVNIJE, PROVJERITE KAKO






kako napraviti hrskavi pomfrit????? ma to je sasvim jednostavno , bit je u nacinu przenja, procitajte do kraja:))))
SASTOJCI
4-5 velikih krompira
ulja za przenje
so

PRIPRMA
1.
Krompir ogulite ,operite i sjecite na ploske.

2.
Rezite ploske na tanke stapice.

 
3.
Pomfrit operite ponovo u vodi.

4.
Posusite pomfrit dobro sa kuhinjskim papirom.

5.
E sad ide najvazniji dio:
1.)
Moj sporet ima 9 stepena temp.

Ukljucila sam ulje da se grije na 6.

Kad se ulje ugrije , ubacite pomfrit i przite 7-8 min.
Zatim ih izvadite u zdjelu u koju ste stavili kuhinjski papir.
Pustite da se okapa od viska ulja.
6.

 
sad pojacajte temp. na najjace i stavite ponovo pomfrit da se przi, jedno 2 min.
Cim spustite pomfrit u ulje osjetice te kako vec postaje hrskav!
7.
Izvadite pomfrit u zdjelu , pospite sa soli i protresite malo.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment