Tuesday, September 1, 2015

SUPER UKUSNE BAKINE KIFLICE OD 3 SASTOJKA– STARINSKI RECEPT





SASTOJCI
1 kg brašna
40 gr kvasca
8 dcl mleka.


 
PRIPREMA
Količinu brašna koja vam je potrebna odredićete prema vašim potrebama. Koristimo jedno pakovanje kvasca koje uz pola kašičice šećera nalijemo toplim mlekom. Kad kvasac ukisne sipamo ga u posudu u kojoj je već stavljeno brašno sa kroz prste dodatom solju. Testo zamesimo mlakim mlekom.


 
Ostavimo testo na toplom mestu da naraste (oko 2 sata). Nakon toga testo dobro premesimo sa brašnom koje pospemo na dasku za mešanje sve dok ne dobijemo ujednačeno testo ne previše meko, ali nikako tvrdo. Testo razvučemo oklagijom (da bismo testo lakše razvukli uvek je dobro blago ga premazati uljem) debljine prsta.

Sečemo nožem trouglove, urolujemo ih i slažemo u uljem ili mašću podmazan pleh. Veličina kifle zavisi od veličine trougla. Treba se truditi da trouglovi budu jednake veličine kako bi i kifle bile jednake. Pečemo ih u zagrejanoj rerni. Ispečene kifle možemo premazati hladnom zaslađenom vodom ili samo vodom ako ne želimo da slade. Ove kifle ostaju sveže i meke i do 2-3 dana, samo ih treba prekriti lanenom krpom.

Izvor: colinarika.com

0 comments:

Post a Comment