Tuesday, September 1, 2015

TROBOJNA ROLADA







SASTOJCI
BISKVIT OD AJVARA
• 2 žlici brašno
• 2 žlici ulje
• 2 žlici ajvar
• 2 jaja
• 1 žličica pecilni prašak
• 2 žlici kiselo vrhnje, noževu konicu soli


 
BISKVIT OD BLITVE
• 2 žlici brašno
• 2 žlici ulje
• 1 žlica blitve
• 2 jaja
• 1 žličica pecilni prašak
• 2 žlici kiselo vrhnje, noževu konicu soli


 
BISKVIT OD FETA SIRA
• 2 žlici ulje
• 2 žlici feta sira
• 2 jaja
• 1 žličica pecilni prašak
• 2 žlici kiselo vrhnje
• 2 žlici brašno
• noževu konicu soli

PRIPREMA
Biskvit od ajvara
Žumanjke i beljanke odvojiti. Iz Bjeljanka napraviti čvrsti snjeg.
Žumanjke i ostale sestavine izmješati i na kraju lagano umješati snjeg od bjeljanka.

Isto napraviti i sa pripremo biskvita od blitve i feta sira.  Ja sam  svih 6 bjeljanka skupa izmiksala  i podjelila na 3 djele.
Na pekač dati peki papir. Masu za sve tri biskvite istresti i poravnati.
Peči na 170 C  oko 15 minuta.

Pečeni biskvit prevrnuti na kuhinjsko krpo i zaviti u ralado. Pustiti da se ohladi.
Filovala sam je sa francuskom salatom, u koju sam dala 1 vrečicu želatine.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment