SASTOJCI
za tijesto
• 200-220 g brašna
• 200 g maslaca ili margarina
• 150 g kisele pavlake
• maaalo soli
još
• voće po potrebi breskve, nektarine, jabuke, kruške...
• 1 kom vanilin šećer
• šećer u prahu za posipanje
PRIPREMA
U posudu sipati malo više od polovine brašna, na to izrendati na krupnoj strani rende dobro ohlađen maslac ili margarin pa izmiješati sa brašnom, dodati kiselu pavlaku i rukom umujesiti tijesto dodajući postepeno ostatak brašna. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u frižider 1 sat.
Ohlađeno tijesto podijeliti na 3 jednaka dijela. Svaki dio istanjiti u krug pa ga isjeći na 8 jednakih dijelova. Svaki trokut zasjeći u užem dijelu 3-4 puta. Na širu stranu trokuta staviti voće pa preklopiti užom stranom trokuta.
Stavljati u pleh prekriven papirom za pečenje i premazatu umućenim žumancetom.
Peći na 200 C da fino porumene, pečene posuti šećerom u prahu pomiješanim sa vanilin šećerom.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Tuesday, September 1, 2015
FINI I DEKORATIVNI VOĆNI KOLAČIĆI: KOLAČIĆI S VOĆEM
1:58 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment