Još jedna verzija … KOJA SVE ODUSEVLJAVA!
SASTOJCI
Tijesto:
4 jaja
150g šećera
120 g brašna
1/2 praška za pecivo
30 g kakao praha
1 žlica cappuccina u prahu
2 žlice mlijeka
1 žlica ruma
KREMA
250 g svježeg sira
250 g mascarponea
200 ml slatkog vrhnja
50 g šećera u prahu
2 kremfiksa (ili želatina)
PRELJEV
200 ml kuhane kave
3 jušne žlice ruma
+ kakao prah za posipanje
PRIPREMA
1.
Tepsiju prekriti papirom za pečenje. Upaliti pećnicu na 180 st.C.
2.
Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke sa žlicom šećera miksati u čvrsti snijeg. Žumanjke i preostali šećer miksati dok se šećer ne otopi. Zatim dodavati po žlicu brašna izmiješanog sa praškom za pecivo, kakaom i cappuccinom te žlicom snijega od bjelanjaka.
3.
Biskvit izliti u tepsiju (32×32 cm) i staviti peci u zagrijanu pećnicu i peci 20 minuta na 180 st.C.
4.
Pečeni biskvit skupa sa papirom staviti na vlažnu krpu i sve zajedno zarolati te pustiti da se ohladi.
5.
Slatko vrhnje sa kremfiksom i šećerom izmiksati u čvrsti šlag. Obje vrste sira dobro promiješati pa dodati u tučeni šlag uz dodatak još jednog kremfiksa.
6.
Ohlađeni biskvit odmotati, maknuti krpu i odvojiti papir. Biskvit natopiti preljevom od kave i ruma tee namazati polovinom kreme.
7.
Zarolati, prebaciti na pladanj te premazati preostalom polovinom kreme. Po kremi napraviti brazde ili valove pa posuti kakaom u prahu.
http://www.coolinarika.com/
Tuesday, September 1, 2015
TIRAMISU ROLADA! U OVOJ DRUGAČIJOM VERZIJI ALI FENOMENALNOJ
5:26 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment