Thursday, May 7, 2015

JEDNOSTAVNI KOLAČIĆ BEZ PEČENJA AMARETTO BARS

Amaretto Truffle Bars...



Odlicne amaretto bars,bez pecenja i na brzinu...
Sastojci

 1 salica 250 ml.
  COKOLADNI PRELIV:
 113gr. cokolade za kuhanje(60 ili 70% kakao)
 170gr. cokolade za kuhanje(semi-sweet)
 3 zlice putera
 1/2 salice slatkog vrhnja
  AMARETTO ZAMJENA:
 3 zlice mlijeka
 1 zlicica extrakta od badema
  FILL:



 3 zlice instant prasak od vanille
 4 zlice otopljenog putera
 3 zlice amaretto zamjena ili amaretto liker
 1 zlica extra mlijeka
 1 zlicica vanille extrakt
 2 salice secera u prahu
  kakao za posipanje
Priprema

Oblozite pleh velicine 20cm. sa alu folijom.
Obje vrste cokolade,puter i slatko vrhnje stavite da se otopi.
Od cokoladne smjese oduzmite jednu salicu(250ml) i istresite u pleh.Razmazite ravnomjerno.
Ostatak cokolade ostavite sa strane.
Stavite u frizer oko 20-30min.
Amaretto liker zamjena:U manju zdjelicu dodajte 3 zlice mlijeka i malu zlicicu extrakta od badema.Ako imate amaretto liker mozete to koristiti.
Otopite puter.


  U zdjelu dodajte instant prasak od vanille za puding i kolace u to dodajte amaretto liker,otopljeni puter,vanillu extrakt i zlicu mlijeka.Miksajte sve zajedno i na kraju dodajte secer u prahu.
Izvadite pleh iz zamrzivaca i preko cokolade istresite puding smjesu.
Ravnomjerno razmazite.
Preko puding smjese istresite ostatak cokolade i razmazite.
Stavite ponovo u frizer oko 30 min.
Izvadite iz frizera i podignite alu foliju iz pleha i odmotajte.
Sjecite na manje bars ili po zelji.
Mozete posuti sa kakaom.
Isjecene bars morate drzati u fridzu.
Posluživanje

Neznam da li kod nas ima instant pudinga za kolace ali ako nemate napravite obicni puding pa oduzmite oko 4-5 zlica pa dodavajte ostale sastojke.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment