Thursday, May 28, 2015

NIKAD BRŽE KIFLICE NISAM NAPRAVILA TOPE SE USTIMA SIROMAŠKICE





Obozavam ove posne kiflice koje mama sprema svake godine za sv. Nikolu jos od vremena kad je imala ukupno otprilike 10-ak recepata za torte i kolace

SASTOJCI
300ml ulja
150ml vruce vode
1 prasak za pecivo
500g brasna



za valjanje
200g secera u prahu
1 vanilin secer



PRIPREMA
Ukljucite rernu na 200 stepeni.
Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim rastanjite oklagijom. Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah pecete dok ne porumene. Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo; kiflice budu ‘rosave’ kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije ;)
Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.

POSLUZIVANJE
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju).

Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment