Obozavam ove posne kiflice koje mama sprema svake godine za sv. Nikolu jos od vremena kad je imala ukupno otprilike 10-ak recepata za torte i kolace
SASTOJCI
300ml ulja
150ml vruce vode
1 prasak za pecivo
500g brasna
za valjanje
200g secera u prahu
1 vanilin secer
PRIPREMA
Ukljucite rernu na 200 stepeni.
Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim rastanjite oklagijom. Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah pecete dok ne porumene. Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo; kiflice budu ‘rosave’ kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije ;)
Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.
POSLUZIVANJE
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju).
Izvor: www.coolinarika.com
Thursday, May 28, 2015
NIKAD BRŽE KIFLICE NISAM NAPRAVILA TOPE SE USTIMA SIROMAŠKICE
3:14 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment