Friday, May 29, 2015

BRZO I SOČNO I RUČAK ZA POLA SATA: PILETINA U FINOM UMAKU





Treba vam, logično, piletina, deci vina i jedno pola sata vremena. Dobit ćete fino glavno jelo uz koje može i ne mora prilog.
SASTOJCI
60 dkg piletine (na trakice ili na filee)
20 dkg gorgonzole nasjeckane na komadiće
1 dcl vrhnja za kuhanje

 
1 dcl bijelog vina
maslac
mala glavica luka
provansalska mješavina začina ili tako nešto :)

PRIPREMA
piletinu prvo uvaljajte u začine; zatim je bacite na maslac i ispržite do kraja; traje 10-15 min.; izvadite piletinu iz teflonke s drvenim pomagalom

 
u teflonku ubacite malo luka i pržite dok ne požućka; ubacite deci vina; pričekajte ispravanje; odmaknite se dok taj proces traje da vam ne pozli; dodajte gorgonzolu; kad se počne fino topiti naglo ubacite i vrhnje za kuhanje; sad je već to jedan fini gusti umak; zadovoljno se nasmiješite!
vratite meso u umak; pržite minutu-dvije dok se svi sastojci, kako bi naš narod rekao, ne prožmu!

Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment