Sastojci
350-400 g manjih krumpira (6 komada)
200 g glatkog brašna
300 ml mlijeka
2 jaja
sol
ulje
papir za pečenje
Priprema
1.
Krumpire operite, ogulite i stavite ih u posudu s vodom.
2.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, soli prema ukusu, jaja i mlijeko, najbolje ručnom metlicom, a može i kuhačom. Probajte da li je smjesa slana pa ako nije dodajte još soli. Zatim narežite krumpir na ploškice debljine oko 5 mm direktno u smjesu. Promiješajte sve zajedno.
3.
U lim za pečenje, kod mene 36 x 21 cm, stavite papir za pečenje ali da rubovi budu podignuti. Namažite papir s malo ulja. Ulijte smjesu i protresite protvu da se zlivača poravna.
4.
Zlivaču pecite 30-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Zlivača je gotova kad porumeni i tijesto se nadigne.
5.
Pustite neka se ohladi, slegnuti će se pa je narežite na komade i poslužite.
Posluživanje
Kiseli kupus narežite na rezance i samo pouljite te servirajte uz zlivaču.
Dobro paše umjesto salate jogurt.
Mama naravno nije vagala sastojke, možda je i omjer drugačiji, nije stavljala niti papir za pečenje ali ako ga ne stavite zlivača će se zalijepiti.
Izvor: www.coolinarika.com
Wednesday, May 27, 2015
30 ZA PRIPREMU I NAJJEDNOSTAVNIJI RUČAK JE PRED VAMA: RAMSKA ZLIVAČA
12:50 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment