Sunday, May 31, 2015

GURMANSKA STRUCA! PREDLOG ZA UKUSAN NEDELJNI RUCAK…BON APPETIT!:)





Ovo sve obori s nogu! Bon appetit! :)
SASTOJCI
600 g pileceg belog mesa
5 jaja ( 2 sveza + 3 kuvana)
200 g kackavalja (trapista, gaude i sl.)

 
200 g mesnate slanine
1 glavica crnog luka
1 manja zemicka
1 kasika senfa
so, biber, Vegeta

PRIPREMA
Pilece filete samleti ali ostaviti i par celih kockica mesa, struca ce lepse izgledati u preseku.
Crni luk sitno iseckati i proprziti na ulju, a zemicku potopiti u malo mleka da omeksa.
Kackavalj i kuvana jaja iseci na sitnije kockice i izmesati sa belim mesom.

 
Dodati preostala jaja, crni luk, omeksalu zemicku, senf (ako volite, nije obavezno) i zacine po ukusu, po potrebi dodati i malo krusnih mrvica/prezle, a moze i koja kockica slaninice.;)
Kalup namazati margarinom i posuti mrvicama, obloziti tankim snitama slanine i staviti pripremljenu smesu.
Ako su snite slanine dugacke, prebaciti ih odgore preko struce i fino ususkati, slike pripreme .
Ova struca se moze pripremiti na dva nacina:
*1.* U veci, dublji pleh sipati vodu i staviti kalup sa mesom, pazeci da voda dopire do polovine kalupa. Peci na 200 C oko 1 sat, a pri kraju pecenja izvaditi strucu iz kalupa i zapeci je jos malo, da dobije finu koricu… gotova struca i snitica. :)
*2.* Na dno vatrostalne posude poredjati snite slanine, a preko njih staviti nasu mesnu strucu ( samo oblikovati kao veknicu, nije je potrebno oblagati slaninom). Negde na pola pecenja, oko mesa rasporediti isecene pecurke, strucu premazati kiselim vrhnjem i sve zajedno ispeci do kraja.
Bon appetit!:)

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment