SASTOJCI
Za beze:
• 9 bjelanjaka
• 300 grama šećera
• 1 žlica jabučnog octa
Fil:
• 600 grama kiselog vrhnja
• 100 grama šećera u prahu
• 1 vrećica želatine
• 1/2 l vrhnja za šlag
• jagode
PRIPREMA
1. Mascarpone napravite tako da 6 dcl kiselog vrhnja dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cjedilo da se preko noći cijedi u frižideru.
2. Za beze kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom da smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir. Pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.
3. U iscijeđeno kiselog vrhnje dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatinu koju ste napravili po uputama na vrećici.
4. Beze koru koja se je ohladila prepolovite na dva dijela pa na prvi dio namažite kremu.
5. U kremu ubodite jagode.
6. Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlag.
7. Poklopite drugom koru i stavite u frižider da se dobro ohladi.
Izvor: www.coolinarika.com
Saturday, May 30, 2015
LEDENI VJETAR SA JAGODAMA
10:06 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment