Mleveno meso u povrću i jogurtu, lako i brzo za pripremu.
Sastojci
300 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
300 g krompira, sečenog na kocke
1 veća paprika, sečena na kocke
2-3 šargarepe
250 ml bašta sosa ili paradajz soka
malo soli, bibera, bosiljka, origana, začina po želji
ZA PRELIV
300 ml jogurta
1 navišena kašika kukuruznog brašna ili pšeničnog griza
3 jaja
malo kačkavalja za posip
Priprema
1.
Meso propržiti na luku, dodati krompir sečen na kocke, papriku. Malo propržiti pa dodati šargarepu koju ste narendali ili sitno iseckali u električnom secku. Sipati bašta sos ili sok od paradajza, začiniti po ukusu i pustiti da provri pa preručiti u tepsiju.
Umutiti jaja sa jogurtom i brašnom i preliti preko mesa. Peći na 200 C dvadesetak minuta. Na 5 minuta pre kraja posuti rendanim kačkavaljem i vratiti da se zapeče.
Izvor: www.coolinarika.com
Wednesday, May 27, 2015
SUPER BRZI RUČAK SA MLJEVENIM MESOM "MEDITERANO"
8:24 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment