Thursday, May 28, 2015

JEDNOSTAVNO I BRZO:LEŠNIK ŠTANGLICE




SASTOJCI
Kora
• 4 belanceta
• prstohvat soli
• 80 g secera
• 20 g brasna
• 80 g pecenih, mlevenih lesnika


 
Fil
• 8 zumanaca
• 120 g secera
• 50 g brasna
• 170 g mleka
• 90 g cokolade za kuvanje
• 110 g putera

Ostalo
• 30-ak g pecenih, mlevenih lesnika


 
PRIRPEMA
U belanca dodati prstohvat soli i dobro umutiti. Polako dadavati secer i dalje mutite dok ne dobijete cvrst sneg. Iskljuciti mikser. Lagano dodati mlevene, pecene lesnike i 20 g brasna. Umesati zicom.
Podmazati i brasnom posuti tepsiju cca. 30x20cm i sipati umucena belanca. Poravnati. Peci 20 minuta na 180 stepeni. Probati cackalicom da li je gotovo.
Za to vreme napraviti fil. Umutiti 8 zumanaca sa 120 g secera. Tome dodati 50 g brasna i 170 g mleka. Mozete ga kuvati na pari, ali ja volim direktno na ringli na jako slaboj vatri, uz neprestano mesanje zicom. Dodati 90 g cokolade za kuvanje. Kuvati dok se fil ne zgusne. Kada se ohladi dodati 110 g umucenog putera. Sve zajedno dobro umutite mikserom.
Premazati preko ohladjene kore i odozgo posuti sa 30-ak grama mlevenih pecenih lesnika. Ohladiti.
Iseci na stanglice ili kockice i uzivati. Prijatno! :)

Izvor: https://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment