Tuesday, May 26, 2015

TIJESTO ZA 15 MINUTA: Ukusne hrskave piroške!

piroške pred kraj prženja



Sastojci:

4 šolje (od 2 dcl) brašna (ponekad i malo više, zavisi od tipa brasna)
2 kašike šećera
1/5 kašičice soli



2 kašike suncokretovog ulja
500 ml mlijeka (može da se zagrije, a i ne mora, probala sam i ovako i onako – rezultat je isti)
kesica suhog kvasca 11 gr.
Priprema:Piroške (6)

Sve sastojke pomiješati do homogene smjese. Staviti dobijenu smjesu u najlonsku kesu i ostaviti u frizider na 2 sata. To je to!


  Poslije dva sata izvadite tijesto iz frižidera (ako ste ga tamo držali), lagano uvaljajte u brašno i pravite piroške sa bilo kojim filom.
Piroške možete peći na ringli na vrelom ulju, a mozete i u rerni u dobro nauljenoj tepsiji.
Izvor: Uspesnazena.com

0 comments:

Post a Comment