Tuesday, May 26, 2015

AKO ŽELITE BRZ I UKUSAN RUČAK ZA VAŠU PORODICU OVAJ RECEPT JE ZA VAS: GULAŠ SA PILETINOM I KREMASTIM UMAKOM

Gulaš s piletinom i bogatim kremastim umakom



Piletina na još jedan fantastičan  način !!
Sastojci
150 g luka
170 g šampinjona iz staklenke
800 g pilećih odrezaka
4 režnja češnjaka
sol, papar
čili u prahu (ja ga nisam stavljala)
sušeno provansalsko bilje
2 žlice ulja



1 žličica zelenog papra u zrnu (nisam ga stavljala)
200 g vrhnja za kuhanje
150 g creme fraiche ili milerama
20 g maslaca
20 g brašna
1 bočica (250ml) ciganskog umaka (ja sam ga zamjenila sa 4 prepune žlice ajvara)
Priprema

Luk ogulite i na sitno nasjeckajte. Šampinjone ocjedite. Odreske operite, obrišite i narežite na široke rezance oko 2,5 cm, a zatim na komadiće od 3 cm. Češnjak ogulite i protisnite.



Meso začinite češnjakom, solju, paprom, čilijem u prahu i provansalskim biljem. Luk pržite na vrućem ulju dok ne postane staklast. Dodajte meso i pecite na jakoj vatri oko 5 minuta. Dodajte gljive i papar u zrnu te posolite i popaprite. Umješajte vrhnje i creme fraiche( ja sam koristila mileram). Umjesite maslac s brašnom, umješajte u umak, zavrijte i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 10 minuta. Umješajte ciganski umak ( ja ga nisam našla pa sam umjesto njega stavila 4 prepune žlice ajvara). Prokuhajte još koju minutu i poslužite s rižom, kus-kusom ili tjesteninom.
Izvor: www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment