Friday, May 29, 2015

FERRERO SLADOLED BEZ JAJA ODVOJITE 5 MINUTA PRIPREME I UŽIVANJE JE ZAGARANTOVANO





Bit će oduševljeni mali i veliki! (ukratko- zapovijedam da ga probate!) e, valjda sam uspila obvezat nekoga da isproba recept.
Sastojci

Žlica= najveća, za juhu, da se cijedi iz nje
4 prepune žlice Nutelle (NE "sličnog namaza" ;)
3 žlice mlijeka
1 žlica kakaoa u prahu (što tamniji)
1 vrečica(oko 38 gr) šlag pjena light
150 ml hladne vode


3 kapi arome predlažem kruškovac
3 prepune žlice usitnjenih pecenih ljesnjaka (ili kupovne krokant mrvice od ljesnjaka ili mljevene nugat napolitanke)
3 prepune žlice krupno ribane čokolade
Priprema

Odvojite 5 minuta vremena.
1.
Prva 3 sastojka staviti u veću posudu i zagrijat u mikrovalci ili u pečnici na lagano, da se otopi tako da se fino da izmiješati i sjediniti.
2.
U visoku usku posudu uliti 150 ml kisele ili obične hladne vode, dodati sadržaj vrečice šlag pjene i kapljice arome. Istući u kremasti šlag. NE koristiti vrhnje za šlag, šlagfiks i slično. to sve radim štapnim mikserom, s “metlica” žicom


  3.
Na laganoj brzini premiksati otopljenu Nutellu da se ujednači s ostalim sastojcima, pa joj dodati istučeni šlag. Na srednjoj brzini miksera dobro povezati smjesu.
4.
Žlicom u smjesu umiješati lješnjak/čoko mrvljence i ribance za ekstra šmek :)), izliti kremu u odgovarajuću plastičnu ili vatrostalnu posudu s poklopcem i stavit u led. U dva navrata, u razmaku 45 minuta, promiješat smjesu i
za dekoraciju posuti po površini čokoladu ili nešto od navedenog.
Nek odstoji u frizideru minimum 5 sati.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment