Thursday, May 28, 2015

PILETINU VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVA JE POSEBNA PO MNOGO ČEMU: OKUS MIRIS IZGLED: TALIJANSKA PILETINA

Talijanska piletina



Jednostavan i veoma ukusan recept:-) Ukus je takav da Vam niko nece vjerovati da nije peceno na rostilju:-)
Sastojci

8 karabatakova ociscenih od koze i kostiju
sol
biber
vegeta



1 kasicica talijanskog zacina
2-3 grancice svjezeg oregana (samo listovi sitno isjeckani)
1/4 kasicice ljute paprike
2 kasike jogurta
oko 150 ml maslinovog ulja
Priprema

Karabatakove ocistiti od koze ,oprati i staviti u zdjelu.
Dodati sve navedene zacine, dobro promjesati pa dodati jogurt i maslinovo ulje.



Opet dobro promjesati, pokriti i ostaviti da odstoji bar sat vremena.
Pecnicu ukljuciti na brojler(gornji grijac).
Piletinu staviti na podmascenu tepsiju i peci po 15 minuta sa svake strane.
Mozete je peci i na rostilju.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment