Recept je iz časopisa "Jelo i Piće", veoma osvježavajući kolač. Zove se Kapri torta ali sam ja dodala i "jednostavna" jer već postoje neke druge verzije Kapri torte.
SASTOJCI
3 pudinga od vanile
3 pudinga od jagode
1l mlijeka
1l soka od jagode
po potrebi piškote
150g čokolade
1 (250g) margarin
12 supenih kašika šećera
PRIPREMA
Poslažite piškote u dublji sud.
Skuvajte puding od jagode u soku od jagode sa 6 kašika šećera, tako vruće sipajte na piškote.
Skuvajte puding od vanile u litru mlijeka sa 6 kašika šećera. Kada se ohladi pomiješajte sa umućenim margarinom i prelijte preko sloja pudinga od jagoda.
Čokoladu otopite sa 2-3 kašičice mlijeka i jednom kašičicom margarina, da smjesa ne bude ni gusta ni rijetka, sipajte preko vanile.
Po želji, odozgo sipati i dva umućena šlaga.
http://www.coolinarika.com/
Wednesday, May 27, 2015
JEDNOSTAVNA KAPRI TORTA!
8:29 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment