Monday, May 11, 2015

ZA OVO MOGU SAMO REĆI DA JEČUDO! MESO SPUŽVICA





Nikad mekše meso nisam jela.  Molim vas da probate!!!
Sastojci

 1 kg mesa (ja sam stavila pola kile bijelog mesa od piletine pola kile svinjske plećke)
 1 limun
 1 čajna žličica sode bikarbone


   1 čajna žličica gustina
  brašno
Priprema

Pomješajte limunov sok, sodu bikarbonu i gustin, pa u tu smjesu dodajte meso izrezano na kockice, izmješajte i ostavite da odstoji 15, 20 min.
Nakon toga komadiće mesa uvaljajte u brašno i pržite na ulju.
Dalje meso dovršite kako volite. Ja sam dodala bijelo vino i vrhnje za kuhanje te prilog njoke.



Uglavnom, toliko je bilo mekano da nije bilo razlike u mekoći njoka i mesa. Šta više reć.
Posluživanje

Mislim da ću ubuduće meso pripremati tako da ga obavezno natopim sa ovim eliksirom, jer to zaista i je.
UŽIVAJTE
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment