Nikad mekše meso nisam jela. Molim vas da probate!!!
Sastojci
1 kg mesa (ja sam stavila pola kile bijelog mesa od piletine pola kile svinjske plećke)
1 limun
1 čajna žličica sode bikarbone
1 čajna žličica gustina
brašno
Priprema
Pomješajte limunov sok, sodu bikarbonu i gustin, pa u tu smjesu dodajte meso izrezano na kockice, izmješajte i ostavite da odstoji 15, 20 min.
Nakon toga komadiće mesa uvaljajte u brašno i pržite na ulju.
Dalje meso dovršite kako volite. Ja sam dodala bijelo vino i vrhnje za kuhanje te prilog njoke.
Uglavnom, toliko je bilo mekano da nije bilo razlike u mekoći njoka i mesa. Šta više reć.
Posluživanje
Mislim da ću ubuduće meso pripremati tako da ga obavezno natopim sa ovim eliksirom, jer to zaista i je.
UŽIVAJTE
Izvor: www.coolinarika.com
Monday, May 11, 2015
ZA OVO MOGU SAMO REĆI DA JEČUDO! MESO SPUŽVICA
12:01 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment