Monday, May 11, 2015

Sacher torta - najpoznatija torta na svijetu!





Sacher torta - najpoznatija torta na svijetu ! 18:13No comments Pročitajte više na linku: http://coolinarikarecepti.blogspot.com/2015/04/sacher-torta-najpoznatija-torta-na.html Copyright © Najbolja kuhinja Ta starinska, možda i najpoznatija torta na svijetu, zaštićeni je suvenir austrijske prijestolnice, ali i pravo uživanje u harmoniji i jednostavnosti okusa. Sastojci • Za biskvit: • 75 g šećera • 1 vrećica Vanilin šećer Dolcela By Podravka • 145 g maslaca • 6 jaja • 150 g čokolade za kuhanje • prstohvat soli • 50 g šećera u prahu • 150 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka • 1 žličica Praška za pecivo Dolcela • Za premaz: • 200 g Džema marelica Podravka By Podravka • Za glazuru: • 60 g maslacaSacher torta - najpoznatija torta na svijetu ! 18:13No comments Pročitajte više na linku: http://coolinarikarecepti.blogspot.com/2015/04/sacher-torta-najpoznatija-torta-na.html Copyright © Najbolja kuhinja • 200 g čokolade za kuhanje Priprema Vrijeme pripreme: 105 min Težina: Složeno 1. U višu posudu stavite šećer, vanilin šećer i omekšali maslac i električnom miješalicom pjenasto izmiješajte. Dodajte žumanjke i ponovo dobro izmiješajte. 2. Čokoladu otopite na pari i lagano je ulijevajte u pripremljenu smjesu neprestano miješajući. 3. Bjelanjke posolite i istucite u čvrsti snijeg, pa dodajte šećer u prahu i ponovo dobro istucite. 4. Trećinu snijega kuhačom lagano umiješajte u pripremljenu smjesu, a u ostatak snijega lagano, ali temeljito umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pa i njega lagano umiješajte u smjesu. 5. Kalup za tortu promjera 22 cm premažite maslacem i ravnomjerno pospite brašnom. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte je i pecite 45-50 minuta na 180 °C. 6. Pečenu tortu pustite da se ohladi u kalupu, pa je prerežite vodoravno na dva dijela. 7. Džem zagrijte na laganoj vatri dok se ne otopi. Polovicu džema prelijte po doljnjoj polovici torte, poklopite gornjim dijelom i premažite ostatkom džema. Tortu stavite u hladnjak na 30-ak minuta. 8. Maslac rastopite na laganoj vatri, lagano miješajte dok ne zakipi, a kad postane proziran i počne se pjeniti maknite ga s vatre. Dodajte čokoladnu natrganu na komadiće i miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi. 9. Gotovu glazuru prelijte preko torte i ostavite da se čokolada malo stvrdne. Tortu stavite u hladnjak na 2-3 sata. Posluživanje Izrežite kriške torte, položite na tanjur, ukrasite šlagom i poslužite. Savjet Tortu izvadite iz hladnjaka 30 minuta prije posluživanja kako bi glazura malo omekšala i ne bi se trgala prilikom rezanja. Izvor: www.coolinarika.com

Pročitajte više na linku: http://coolinarikarecepti.blogspot.com/2015/04/sacher-torta-najpoznatija-torta-na.html
Copyright © Najbolja kuhinja

0 comments:

Post a Comment