Monday, May 11, 2015

PRAVA TORTA KAO IZ NAJBOLJI RESTORANA BEZ PEČENJA





Sastojci

 300 gr Plazma keksa
 5 kašika mleka
 180 gr maslaca ili margarina
Beli fil

 1 kom Ella sira (450 gr)
 1 krem fix
 1 vanilin šećer
 50 ml. vode
 1 želatin (10 gr.)
 500 ml biljne pavlake (Meggle)
 220 gr šećera u prahu


Voćni fil

 450 gr. crvenog voća (ja sam koristila maline i kupine)
 100 ml. vode
 1 želatin (10 gr.)
 50 ml. vode za želatin
 4 kašike šećera
Priprema

Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 min. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri  10 min. u vodi, istopiti ga (ne sme da provri) i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.
Istopiti margarin ili maslac i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Smesa će biti prilično rastresita, pa je prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup (prečnika 26 cm).



 Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.
Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodajte sir, vanilin šećer  i šećer u prahu. Želatin ostavite da nabubri 10 min. i zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi (nikako da provri). Pomešati ga sa malo ove bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da popunite ivice sa strane, kako vam ne bi ostale rupice kada skinete kalup.
Kada se crveni fil ohladio, rasporedite ga lagano preko belog fila.
Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa i to je to... Vaš cheesecake je gotov!
Posluživanje

* prilikom pripreme belog fila koristite pavlake biljnog porekla (ja sam koristila Meglle), jer su izdašnije i ne promeni im se ukus u frižideru posle nekoliko dana (za razliku od onih na bazi mleka).
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment