Friday, May 8, 2015

JEDNOSTAVAN KOLAČ KAO IZ NAJBOLJE SLASTIČARNE





Totalno sam odusevljena. Ovakav isti kolač sam probala u naj finijim slasticarnicama.
Sastojci

 Podloga: 300 gr mlevenog keks
  150 gr maslaca/margarina
  50 - 100 ml soka po izboru ili mleka
 Fil: 500 gr krem sir ( philadelphia, abc, mascarpone )
  300 ml slatkog vrhnja
  100 ml mleka
  200 gr secera u prahu


    1 vrecica zelatine
 Vocni sloj: 500 gr voca ( malina, visanja, jagoda, kupina )
  200 ml vode
  3 vanil secera
  3 zlice secera
  1 vrecica zelatine
Priprema

Za podlogu pomesati mlevene kekse sa otopljenim puterom i sokom. Mrvicastu masu utisnuti u dno kalupa ( 26 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo nadev.



Za nadev krem sir pomesati sa secerom u prahu, izmesati. Umuceni slatku pavlaku postepeno dodavati siru i mesati u glatku smesu. Dodati otopljenu zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputi na vrecici i istopili u 100 ml mleka. Promesati. Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frizider da se stisne.
Za vocni sloj pomesati voce, vodu, vaniliju secer i secer i kuvati dok ne provri. Kada prokljuca neka se kuva jos 5 minuta. Ukloniti sa vatre i dodati zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputama. Prohladiti i naneti na nadev. Vratiti u frizider da se vocni sloj zelira
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment