Sunday, May 10, 2015

BOŽANSTVENI KOLAČ

Da i ja castim!



Najkremastiji kremasti kolac. Kad ne disete vec samo uzivate. Kad vam i oni koji ne jedu slatko kazu da nikad nista lepse niste napravili. Kad vam i oni koji tamane slatko kazu da nikad nista lepse nisu jeli. Kad treba da zadivite. Kad hocete da uzivate...
Sastojci

Za koru:

 5 jaja
 5 kasika secera
 5 kasika brasna
 3 kasike ulja
 2 kasike kakaa ( po zelji )
 1 prasak za pecivo
Za preliv:

 300 ml vode
 300 gr secera
Za fil:

 500 ml mleka
 10 kasika secera
 2 pudinga od vanile
 5 zumanaca
 200 ml slatke pavlake



 100 gr plazma keksa
 4 "mars" cokoladice
Za glazuru:

 200 ml slatke pavlake
 200 gr cokolade
Priprema

Ukljuciti rernu na 180 stepeni.
Umutiti jaja i secer, dodati ulje, brasno sa praskom za pecivo i kakao ( po zelji, ja sad nisam ) i lagano sjediniti pa sipati u podmazani pleh ili kalup ( otprilike kao veca djuvecara ili velicine obruca 28) i staviti da se pece 15 minuta.
Za to vreme prokuvati sirup od secera i vode, kad provri, neka vrije najvise 5 minuta i preliti pecen biskvit.
Zumanca i puding sjediniti sa malo mleka a ostatak sa secerom staviti da provri pa zakuvati puding.
Puding mesati cesce da se ne stvori kora.


  Umutititi slatku pavlaku i sjediniti sa ohladjenim pudingom.
Iseckati cokoladice a keks nalomiti na zeljene komade pa sjediniti sa prethodnim filom. Izliti preko kore u plehu.
Zagrejati slatku pavlaku do pred vrenje pa skloniti i ubaciti nalomljenu cokoladu i mesati dok se sve ne otopi i sjedini.
Preliti preko fila.
Izvor;  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment