Obrok koji se pripremi za svega sat vremena, socan spoj mesa i povrca...
SASTOJCI
600 grama svinjskih ili junecih snicli
4 cena belog luka
3 veca paradajza
1 kasika secera
2 pune kasike kisele ili neutralne pavlake
50 grama parmezana ili nekog tvrdog sira (naribanog)
ulje, so, biber, origano, bosiljak
PRIPREMA
Najpre cekicem za meso izlupati snicle, poprskati ih sa malo ulja, posoliti i pobiberiti. Zatim uvaljati snicle u brasno i prziti u tiganju na zagrejanom ulju. Kada porumene, izvaditi ih i poredjati u vatrostalnu posudu.
Dok se snicle prze, sitno iseckati beli luk, paradajz oljustiti i iseci na kockice. Na ulju na kome su se przile snicle kratko proprziti beli luk, zatim dodati iseckani paradajz i secer ( zbog kiselosti paradajza), so, biber i kiselu pavlaku. Kada se sos malo zgusne, posle desetak minuta, dodati origano i bosiljak i skloniti sa vatre.
Sosom preliti snicle, gore posuti parmezanom, poklopiti i peci u rerni (ja sam pekla pola sata na 180 stepeni). Pred kraj otkriti i ostaviti jos koji minut u toploj rerni da se zapece.
Posluživanje
Posluziti uz pire krompir, rizu, makarone uz dodatak salate.
Recept je iz casopisa Hrana i vino, odusevila me je brzina i jednostavnost pripreme a snicle su socne i mirisne. U zimskom periodu, pelati iz konzerve mogu zameniti svez paradajz. ;)
Izvor: www.coolinarika.com
Monday, June 1, 2015
BRZI RUČAK KOJI JE POKUPIO SVE SIMPATIJE :SOČNE ŠNICLE U CRVENOM SOSU
12:50 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment