SASTOJCI
• 300 gr brasna
• 1,5 zlicica praska za pecivo
• prstohvat soli
• 180 gr maslaca
• 150 gr secera
• 2 velika jaja
• 1,25 dl mlijeka
• 1 zlica esencije vanilije – po zelji
• 50 g rgorkog kakaa
• zliclica crvene jestive boje
Krema
• 250 gr krem sira ( mascarpone )
• 200 gr secera u prahu
• 35 gr kakaa
• 3 zlice vruceg mlijeka
Ukras
• 150 gr jagoda
PRIPREMA
Pecnicu ugrijemo na 180 stupnjeva.
Duboki lim kvadratnog oblika premazemo maslacem i oblozimo papirom.
Uposudi izmijesamo brasno, prasak za pecivo i sol. Ja sam koristila brasno za biskvitna tijesta.
Posebno umutimo maslac i secer. Postupno, uz stalno mijesanje dodamo jaja, a zatim mjesavinu brasna , te mlijeko s esencijom vanilije. Ja ne volim esenciju vanilije, pa sam stavila 2 vanili secera umjesto esencije.
Tijesto razdijelimo na dva dijela. Jednom umijesamo kakao ( svakako prosijte kakao da vam ne bude grudica ), a drugom dodamo crvenu jestivu boju.
U pripremljeni lim stavljamo naizmjence jednu, pa drugu smjesu i na kraju lagano nozem promijesamo da nastane mramorni izgled.
Pecemo 30 – 40 minuta.
Provjerimo cackalicom ubodenom u sredinu.
Kolac ostavimo 15 minuta u limu, a zatim ga stavimo na mrezu da se potpuno ohladi.
Krema
Pjenasto izmijesamo sir i secer u prahu. Dodamo kakao i mlijeko ( ja sam vrucim mlijekom prelila prosijani kakao, pa ga dobro zlicom promijesala da nema grudica ) pa mijesamo dok ne dobijemo glatku kremu – slobodno mijesajte mikserom, ali na najmanjoj brzini i ne predugo. Njome premazemo ohladjeni kolac i ukrasimo jagodama!
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Monday, June 29, 2015
MRAMORNI KOLAC S COKOLADOM I JAGODAMA
5:19 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment