Tuesday, June 23, 2015

ČOKOLADNA TORTA S TRI VRSTE ČOKOLADE





SASTOJCI
Za podlogu
• 25 dkg keksa (može Grancereale ili petitt ili bilo kakvi drugi prhki koje imate)
• 15 dkg maslaca

Za kremu
• 50 dkg Mascarponea
• 500 ml vrhnja za šlag (Hole, Hulala ili neko slično)
• 20 dkg mliječne čokolade
• 20 dkg čokolade za kuhanje
• 20 dkg bijele čokolade


 
PRIPREMA
1. Za podlogu usitniti kekse (staviti u vrećicu za zamrzavanje pa istući batom za meso) i pomiješati ih s otopljenim maslacom. Smjesom napuniti kalup za tortu promjera 24 cm. Pustiti da se ohladi i stvrdne.
2. Za kremu posebno otopiti svaku vrstu čokolade sa po 1/2 dl vrhnja za šlag.
Učiniti će vam se to malo vrhnja (i to je u stvari puno manje vrhnja no što bi u klasični ganache išlo) ali bez brige, tako treba biti. Svaku čokoladu otopljenu sa vrhnjem ohladiti uz miješanje.
3. Ostatak vrhnja za šlag miksati da bude čvrsto, dodati mu mascarpone i dobro sjediniti.
Podijeliti tu smjesu na tri dijela pa u svaki dio dodati posebno otopljenu čokoladu.
Tako ćete dobiti tri različite vrste čokoladne kreme.


4. Sada na podlogu od keksa u kalupu (stranice kalupa bi bilo dobro obložiti prozirnom folijom kako vam se krema prilikom odvajanja kalupa ne bi zalijepila za kalup) namazati prvo tamnu kremu, potom onu od mliječne čokolade i na kraju onu od bijele čokolade.
Dobro rashladiti, maknuti obruč i ukrasiti po želji.

Izvor: http://www.hercegovina.info/

0 comments:

Post a Comment