Monday, June 22, 2015

PAKLENO DOBRA TORTA… DIVOTICA BEZ PEČENJA!





SASTOJCI
PODLOGA
115 g maslaca
400 g mljevenog integralnog butterkeksa
2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave
2 velike žlice ruma
3 velike žlice šećera

KREMA
2 manja ili jedno veće jaje
100 g šećera
1 vrećica vanil šećera

 
4 dcl vrhnja za šlag
500 g sira mascarponea
3 šake crvenih ribizla sa malo šećera
2 vrećice bijele želatine

GANACHE KREMA
2 dcl vrhnja za šlag
200 g mliječne čokolade

 
JOŠ
šaka crvenih ribizla za ukras

PRIPREMA
Samljeti integralne butterkekse
Pomiješati ih sa šećerom i preliti otopljenim maslacem i jakom, crnom, nezaslađenom hladnom kavom
Sve dobro sjediniti
Kalup za torte (promjera 24 cm) obložiti najlon folijom
Smjesu od keksa, maslaca i kave dobro utisnuti u kalup i lijepo je poravnati

KREMA
Umutiti čvrsti šlag
Jaja, šećer i vanil šećer dobro umutiti dok vidno ne narastu
Dodati im čvrsti šlag i sir mascarpone
Sve lagano miješati da se dobro sjedini
Pripremiti želatinu (ako želite čvršću kremu dodajete 3 vrećice bijele želatine umjesto 2) po uputama na vrećici
U bijelu želatinu koju smo pripremili dodajemo žlicu, dvije kreme i promiješamo kako bi se krema i želatina povezale
Želatinu sa dvije žlice kreme dodajemo u preostalu kremu i dobro sjedinimo
Na kraju u kremu stavljamo crvene ribizle u koje smo stavili 2 žlice šećera i žlicom malo promiješamo da prošaraju kremu
Kremu ravnomjerno rasporedimo preko podloge od keksa
Fino je zagladimo i stavljamo u frižider na hlađenje
Dok se torta hladi pripremamo ganache kremu koju ćemo preliti preko torte
Ganache krema:
Vrhnje za šlag zagrijemo do vrenja i prelijemo preko mliječne čokolade koju smo prethodno natrgali na komadiće
Miješati dok se čokolada ne otopi
Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa preliti preko torte
Sve skupa pustiti u frižideru da se hladi preko noći
Ujutro ukrasiti crvenim ribizlima, servirati i uživati

Posluživanje
U sastojcima sam promijenila gramažu mliječne čokolade za ganache kremu jer je bolje da je ima više kako ne bi curila...Meni doduše nije curila ali je bila mekša pa je bolje još malo dodati da se to ne bi više dešavalo...Hvala Vam na razumijevanju i povjerenju... :)

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment