Tuesday, June 23, 2015

ODMAH ZAPIŠITE RECEPT ZA NAJBOLJE LEDENE KOCKE SAMO OVAKO I DRUGAČIJE NIKAKO





Sastojci

Biskvit

 7 bjelanjaka
 7 žlica šećera u prahu
 7 žlica brašna
 prstohvat soli
 120 ml mlakog mlijeka
Krema prva

 7 žutanjaka
 7 žlica šećera
 5 žlica škrobnog brašna
 750 ml mlijeka
 250 gr margarina za kreme



Krema druga

 2 vrećice šlag pjene
 250 ml mlijeka
Priprema

Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko.
Biskvit ohladiti.



Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).
Izvor:  www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment