Tuesday, June 23, 2015

RAFAELO OBLATNE





pregledala sam sve recepte od kokosa, ali ovakav nisam našla……

SASTOJCI
10 bjelanjaka
300 g šećera
300 g kokosa
150 g brašna

krema
700 ml mlijeka
70 g brašno tip 400 (oštro)
70 g gustin
10 žumanjaka
100 g šećer
1 želatina 10 g
100 g bijela čokolada
150g maslaca ili ako ne želite maslac
200ml slatkog vrhnja
ribana bijela čokolada ili po želji kokos
3 lista velikih oblatni



PRIPREMA
stavi u posudu 10 bjelanjaka i dobro izmiksaj sa šećerom, zatim lagano umješaj kuhačom suhe sastojke koje ste dobro sjedinili.
smjesu rasporedite na tri, a može i na dvije oblatne i pecite na laganoj temperaturi 15 minuta. ja sam sve tri ispekla odjednom na 160.
ispečene kore malo pritisnuti da se ne dižu. (ja sam stavila protvan)

želatinu namočite da nabubri u vodi po uputama na vrećici.za kremu odvojite jedan dio mlijeka i dobro izradite brašno, gustin, žumanjke i šećer, te u laganom mlazu uspite u kipuće mlijeko. kada se smjesa sjedini dodajte čokoladu i kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
kada je krema kuhana dodati želatinu u nju i staviti hladiti stalno lagano mješajući da se ne uhvati korica.

ja obično stavim posudu u hladnu vodu i mješam lagano 5 minuta dok se ohladi i onda se više ne stvara korica.

u skroz hladnu kremu uješati 200 ml ulupanog slatkog vrhnja, a ako ne želite vrhnje možete umjesto njega dodati  150 g maslaca.



na svaku koru naneti trećinu kreme. gotov kolač posuti ribanom čokoladom ili kokosom, a tko želi može staviti i glazuru ili čak ulupano slatko vrhnje…….. mašti na volju.

kore su ispočetka krckave kao puslice, ali nakon nekog vremena popusti i bude mekana. meni je gušt onako krckavo jesti, a vama odvolje.

htjela sam još dodati da pečenje kora prilagdite svojoj rerni……….. moja ima dosta jak grijač.

Izvor: http://pecireci.com/

0 comments:

Post a Comment