Gurmanska varijanta s tikvicama i tri vrste sira svima drage lazanje pretvara u novo, ugodno otkriće! Ponudite ih i vegetarijancima!
SASTOJCI
600 g tikvica
50 g maslaca
1 žličica Vegete By Podravka
bijeli papar
12 listova lazanja
sol
100 g gorgonzole
50 g mozzarelle
15 g parmezana
ZA UMAK BEŠAMEL
50 g maslaca
50 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
1 l mlijeka
1 žličica Vegete By Podravka
bijeli papar
sol
PRIPREMA
Tikvice operite i uzdužno narežite na tanke ploške. Popecite ih na maslacu, pospite Vegetom, popaprite i maknite s vatre.
Lazanje prokuhajte u posoljenoj vodi (2-3 minute), u koju ste stavili par kapi ulja da se listovi ne slijepe, ili koristite lazanje koje se ne kuhaju.
Za umak bešamel, na maslacu lagano popecite brašno. Postupno dolijevajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Dodajte Vegetu, popaprite i po potrebi posolite.
Na dno vatrostalne posude (30×19 cm) stavite malo bešamela, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, naribanu mozzarellu i natrganu gorgonzolu. Na to stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan.
Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.
Posluživanje
Lazanje poslužite tople narezane na kocke.
Savjet
Ako su tikvice veće, izvadite im koštice, a zatim ih narežite na ploške.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Jelo pripremite do 5. koraka postupka, ohladite u tepsiji i ostavite u zamrzivaču 2 sata. Tepsiju nakratko umočite u vruću vodu, izvadite iz nje lazanje, zapakirajte ih u vrećicu i vratite u zamrzivač.
Odmrzavanje: Lazanje izvadite iz vrećice, vratite u tepsiju te ostavite na sobnoj temperaturi oko 2 sata. Pokrivene aluminijskom folijom pecite ih na 180°C oko 40 minuta.
Trajnost: 30 dana.
http://www.coolinarika.com/
Wednesday, June 24, 2015
LAZANJE S TIKVICAMA I SIROM! POČASTITE DRUŠTVO TALIJANSKIM SPECIJALITETOM OD KOJEG I MAČAK GARFIELD PADA U TRANS!
7:10 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment