Wednesday, June 24, 2015

VEKNA OD MLEVENOG MESA

gotove veknice



Odlicno i kao hladno i kao toplo
Sastojci

 800 gr svinjskog mlevenog mesa
 3 kriske hleba
 2 kom crvene pecene paprike
 2 kom jaja
 malo persuna



 1 glavica crnog luka
 1 kafena kasicica senfa
 150 gr kackavalja
 150 gr dimljene pecenice ili prsute
 malo soli,bibera,belog luka
Priprema

Mleveno meso umesiti rukama sa ocedjenom sredinom od hleba (koje je prethodno bilo natopljeno u vodi),dodati jaja,sitno iseckan luk,senf,sitno seckanu papriku,dimljeno meso i zacine(so,biber,beli luk,persun i ostalo pozelji).Sve to dobro umesiti pa ostaviti u frizideru da malo odstoji(oko pola sata).


  Zatim rastanjiti kao plocu na aluminijumskoj foliji debljine jednog prsta.
Na blizi kraj ploce poredjati stapice kackavalja ceo red i pazljivo uz pomoc folije urolati kao rolat.
Premazati uljem i staviti u podmazan pleh u rernu da se pece.
Peci oko 45 minuta na 220 stepeni i u toku pecenje nekoliko puta polivati sa saftom iz rerne.
Izvor: www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment