Monday, June 22, 2015

LAGANE RAFAELO PAHULJE





....meke i lagane….poput najljepse snjezne pahulje…nestanu za tren…i ostavljaju za sobom jedno divno sjecanje….tog posebnog trenutka….
SASTOJCI
SMJESA
250-300 ml vrhnja za slag
2 paketica ucvrscivaca za slag
1 vanil secer

 
150-200 g finog sitnog kokosa
100g bijele čokolade
po zelji malo secera u prahu
po želji bademi

PRIPREMA
U vrhnje staviti ucvrscivac i napraviti mikserom cvrsti slag, dodati vanil secer i kokos

 
Čokoladu otopiti s 2 žlice vrhnja i lagano umiješati u šlag. Sve lagano rucno promijesati.
Ako netko voli jos sladje moze se dodati secera u prahu li povećati kolićinu čokolade.
Smjesu staviti oko 30 minuta u frizider, zatim malom zlicom vaditi smjesu na dlanove posute kokosom i oblikovati vase pahulje. Po želji u sredinu utisnuti badem.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment