Monday, June 22, 2015

ZAGREBAČKE KREMŠNITE! OVO JE RECEPT ZA NAJUKUSNIJE :)





Rijetko koja slastica redovito postiže uspjeh kod ama baš svih kao što je to slučaj s kremšnitom! E sad, hoće li to biti obična, Samoborska, iz Podlehnika, Zagrebačka ili koja druga, nije toliko važno.
SASTOJCI
250 g zamrznutog lisnatog tijesta

ZA KREMU
1 Krema za kremšnite Dolcela By Podravka
500 ml vode

 
ZA ŠLAG
600 ml vrhnja za šlag
2 Šlagfixa Dolcela By Podravka


ZA GLAZURU

200 g čokolade
30 g maslaca


 
PRIPREMA
Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x30 cm).
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.
Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok masa ne postane čvrsta.
Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.

Posluživanje
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.
Savjet
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment