SASTOJCI
Biskvit
• 3 jaja
• 10 dkg šećera
• 5 dkg mljevenih badema
• 5 dkg mljevenih lješnjaka
• 5 dkg kakka
• maslac i brašno za kalup
Čokoladna krema
• 25 dkg čokolade u prahu
• 1 žličicu kakaa
• 5 dkg šećera
• 2 žutanjka
• malo soli
• 5 dl slatkog vrhnja
Kremu od naranče
• 2 jaja
• 2 žutanjka
• 15 dkg šečera
• 1 žličicu likera od naranče
• 3,5l svježe iscijeđenog soka od naranče
• 1 koricu naribane korice naranče
• 8 listića želatine
• 3 dl slatkog vrhnja
Ukras
• 1/4 narančinog soka
• 2 žlice šećera u prahu
• 1 omot preljeva za tortu
• čokoladne pločice
• 1 naranču
PRIPREMA
1. Ispržite lješnjake i sameljite. Za biskvit istucite žutanjke sa šećerom i 2 žlice vode.Pomješajte bademe, brašno, kakao i lješnjake, te dodavajte žutancima naizmjenice s čvrstim snjegomod malo posoljenih bjelanjaka.
2. Ulijte u namašten i pobrašnjen kalup, promjera 26 cm. Pecite 18-20 min u pećnici zagrijanoj na 200celzijevih stupnjeva. Ohlađeni biskvit vodoravno prerežite, pa jedan listutisnite u dobro opran i folijom obložen obrub kalupa. Za tamnu kremumješajte šećer na niskoj temperaturi da se karamelizira.
3. Ulite1, 5dl vrhnja i mješajte da se karamel otopi, ali ne smije zavreti. maknite sa štednjaka i umješajte čokoladu i kakao, te jedan po jedan žutanjak.Kada se krema ohladila, primješajte preostalo tučeno slatko vrhnje. nanesite na biskvit u kalupu i pokrite drugom polovicombiskvita. Z svijetlu kremu namočite želatinu u hladnu vodu.
4. Mješajte na pari jaja,žutanjke, šećer i sok. Kada se zgusne, maknite sa štednjaka i umješajte iscjeđenu želatinu.Kada se ohladi, primješajte liker i tučeno slatko vrhnje. Nanesite na tortu u kalupu. Izravnajte površinu. Kada se sasvim ohladi, načinite prema uputama na omotu preljev za tortu od praška, šećera i narančinog soka.
5. Naranču ogulite, podjelte na kriškice, pa i njih ogulite. Posložite na tortu i prelite preljevom za tortu.
Posluživanje
Ja nisam imala liker od naranče i nisam naribala narančinu koru ali torta je bila super.
Izvor: https://www.coolinarika.com/
Monday, May 18, 2015
TORTA OD NARANČE
5:21 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment