Monday, May 18, 2015

PLOŠKE ZEBRA





Razigrane poput zebre, ove crno-bijele ploške razveselit će djecu ako im ih poslužite kao međuobrok uz čašu mlijeka. A i veliki se neće buniti ako ih nakon obiteljskog ručka ponudite s finim biskvitom nadjevenim džemom od marelice.

SASTOJCI
Za biskvit
•  10 jaja
•  240 g šećera
•  300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
•  80 g čokolade

Za nadjev
•  250 g Džema marelica Podravka By Podravka
•  300 ml narančina soka

Za čokoladnu glazuru
•  200 g čokolade za kuhanje
•  100 ml slatkog vrhnja


PRIPREMA
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte.
 Postupno dodavajte brašno uz neprestano miješanje.
Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
Polovici smjese dodajte rastopljenu čokoladu.
 Svaki dio ispecite posebno u namašćenom i pobrašnjenom limu (vel. 28×38 cm).
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta.
Pečene biskvite ohladite, razrežite po dužini na tri dijela tako da dobijete šest listova.
Listove poškropite narančinim sokom i premažite džemom od marelica.
Slažite naizmjenično žute i tamne listove.
Kolač opteretite nekoliko sati, kako bi listovi biskvita dobro prianjali.
Tako pripremljenom kolaču premažite gornji list džemom od marelica i prelijte čokoladnom glazurom.


 
Na pari otopite razlomljenu čokoladu.
Otopljenoj čokoladi dodajte kipuće slatko vrhnje, izvadite iz vodene kupelji i nastavite miješati dok masa ne postane jednolična i glatka.

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment