SASTOJCI
potrebno za koru
• 7 zumanjaka
• 7 bjelanjaka
• 10 kasika secera
• 1 kasika brasna
• 1 kasika kakaa
• 1 prasak za pecivo
potrebno za kremu
• 4 jaja
• 100g secera
• 4 kasike brasna
• 300 ml mlijeka
• 2 rebra cokolade
• 250 g margarina
PRIPREMA
Umutiti brasno, secer, kakao, zumanjke i prasak za pecivo. Dodati snijeg od bjelanjaka i sve lagano umutiti. Topal biskvit zarolati u mokru krpu. U mlijeku skuhati brasno, secer i jaja. Ohladiti i dodati margarin.
Smjesu podijeliti na dva dijela i u jedan pomijesati cokoladu.
Biskvit odrolati i premazati prvo svijetlom a zatim tamnom kremom. Ponovo zarolati.
POSLUZIVANJE
Ima dovoljno kreme tako da mozete ostaviti za ukrasavanje
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Wednesday, May 13, 2015
ROLAT PAUNOVO OKO
6:20 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment