SASTOJCI
• 2 čaše brašna
• 1,5 čaša šećera
• 1,5 čaša mlijeka
• 1 čaša ulja
• 2 kašike začina za medenjake (Kotany isl.)
• 5 kašika đema od šipka
• 2 kašikice sode bikarbone
fil
• 100 gr.čokolade
• 5 kašika đema od šipka
• čokoladna glazura
• 100 gr.čokolade
• 2 kašike ulja
PRIRPEMA
Izmiješati sve sastojke za tijesto i polovicu tijesta izliti u namašten pleh i peći dok se na tijestu ne uhvati korica.
Izvaditi kolač iz pećnice i namazati filom ali tako da 1 cm od ruba bude nenamazano.
Preliti drugom polovicom tijesta i staviti peći dok lijepo ne porumeni i preliti glazurom
Ja ga pečem na niskoj tem.ali malo duže i stalno provjerajem čačkalicom.
Poslije ga sječem na kocke ili vadim kalupom srce
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Wednesday, May 13, 2015
MEDENJACI
6:18 PM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment