Wednesday, May 13, 2015

MEDENJACI






SASTOJCI
•  2 čaše brašna
•  1,5 čaša šećera
•  1,5 čaša mlijeka
•  1 čaša ulja


 
•  2 kašike začina za medenjake (Kotany isl.)
•  5 kašika đema od šipka
•  2 kašikice sode bikarbone

fil
•  100 gr.čokolade
•  5 kašika đema od šipka
• čokoladna glazura
•  100 gr.čokolade
•  2 kašike ulja


 
PRIRPEMA
Izmiješati sve sastojke za tijesto i polovicu tijesta izliti u namašten pleh i peći dok se na tijestu ne uhvati korica.
Izvaditi kolač iz pećnice i namazati filom ali tako da 1 cm od ruba bude nenamazano.
Preliti drugom polovicom tijesta i staviti peći dok lijepo ne porumeni i preliti glazurom
Ja ga pečem na niskoj tem.ali malo duže i stalno provjerajem čačkalicom.
Poslije ga sječem na kocke ili vadim kalupom srce

Izvor: http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment