Tuesday, July 14, 2015

TIRAMISU ROLADA! DONOSIMO OVU POSLASTICU I U ROLADNOM OBLIKU!






Popularna talijanska poslastica po prvi put izvodjena u "roladnom" obliku! Ako vam se izgled dopada, slijedite upute :-)
SASTOJCI
18 kom piskote
150 gr philadelphia (krem sir)
100 gr secer
4 kasike instatnt kafa (ukus vanilija)
3 kasike baileys (liker)

 
250 gr whipped cream (slatko vrhnje)
2-3 kasike kakao u prahu
1,5 do 2 dcl vode

PRIPREMA
1.
U krem sir sobne temperature, dodajte secer i  mutite dok se secer ne istopi. Dodajte kasiku vanilije, kasiku baileys (coffe cream) i nastavite mutiti. Postepeno, u tankom mlazu dozirajte whipping cream i mutite dok ne dobijete kompaktnu cvrscu masu, otprilike 15-20 minuta.
2.
U zdjelici pomijesajte instatnt kafu sa mlakom vodom i ostatkom baileys.
3.

 
Razvucite samoljepljivu foliju na radnou povrsinu (cetiri duzine piskota). Piskote umacite u kafu i slazite po sest, jednu do druge, u tri reda, tako da dobijete pravougaonu povrsinu. Preko nanesite ulupanu kremu i ravnomjerno je rasporedite.
Spajanje folije krenite od sredine prema kraju. Krajeve zavrnite, kao salamu!
Spremite "salamu" u zamrzivac jedan satak.

Posluživanje
Rolovani tiramisu prije sluzenja izvadite iz zamrzivaca, odmotajte i obilato pospite kako puderom. Noz sa sitnim reckicama je idealan za rezanje ove poslasice.

http://www.coolinarika.com/

0 comments:

Post a Comment