Popularna talijanska poslastica po prvi put izvodjena u "roladnom" obliku! Ako vam se izgled dopada, slijedite upute :-)
SASTOJCI
18 kom piskote
150 gr philadelphia (krem sir)
100 gr secer
4 kasike instatnt kafa (ukus vanilija)
3 kasike baileys (liker)
250 gr whipped cream (slatko vrhnje)
2-3 kasike kakao u prahu
1,5 do 2 dcl vode
PRIPREMA
1.
U krem sir sobne temperature, dodajte secer i mutite dok se secer ne istopi. Dodajte kasiku vanilije, kasiku baileys (coffe cream) i nastavite mutiti. Postepeno, u tankom mlazu dozirajte whipping cream i mutite dok ne dobijete kompaktnu cvrscu masu, otprilike 15-20 minuta.
2.
U zdjelici pomijesajte instatnt kafu sa mlakom vodom i ostatkom baileys.
3.
Razvucite samoljepljivu foliju na radnou povrsinu (cetiri duzine piskota). Piskote umacite u kafu i slazite po sest, jednu do druge, u tri reda, tako da dobijete pravougaonu povrsinu. Preko nanesite ulupanu kremu i ravnomjerno je rasporedite.
Spajanje folije krenite od sredine prema kraju. Krajeve zavrnite, kao salamu!
Spremite "salamu" u zamrzivac jedan satak.
Posluživanje
Rolovani tiramisu prije sluzenja izvadite iz zamrzivaca, odmotajte i obilato pospite kako puderom. Noz sa sitnim reckicama je idealan za rezanje ove poslasice.
http://www.coolinarika.com/
Tuesday, July 14, 2015
TIRAMISU ROLADA! DONOSIMO OVU POSLASTICU I U ROLADNOM OBLIKU!
11:47 AM
No comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment