Sunday, July 5, 2015

Cokoladni uzitak bez brasna





Sastojci

…..korice….
10 belanaca
250 gr mleveni oraha
250 gr mleveni badema ( ili ljesnjaka )
250 gr secera u prahu
….krem….
10 zumanjaka
250 gr cokolade
250 gr putera
250 gr secera
Priprema
1.
U dublju ciniju stavite belanca sa prst ohvat soli ( ili malo limuniva soka ), pa mutite u cvrst sneg, postepeno dodavajte secer u prahu i mutite sve dok se secer ne rastopi. iskopcajte mikser i lagano varjacom umesajte mlevene orahe i bademe. Smesu rasporedite u 2 velika lima od vase pecnice ( prethodno prekrivena sa papirom za pecenje ). pecite u zagrejanoj pecnici na 190 stepeni nekih 13 – 15 min. Koru ohladite i presecite po duzini na 2 jednaka dela ( dobicete 4 kore od 2 pleha ). Ako pravite tortu presecite na 3 jednaka dela.
2.
Na pari mutite zumanca i secer dok masa ne postane cvrsta, zatim dodajte nalomljenu cokoladu, mesajte dok se cokolada ne rastopi, uklonite smesu sa vatre i malo ohladite fil a zatim u fil umutite puter sobne temperature. Sa filom filujte korice i slazite jedni na drugu, premazite i poslednju koricu sa filom. ostavite preko noci u hladniju prostoriju ili u frizider.
3.
Savet!! korice su mekane. ja sam korice prenesivala zajedno sa papirom za pecenje ( jednu po jednu ), stavilasam koricu na fil a za tim skinula papir, i tako redom.



www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment