Saturday, July 4, 2015

ODUŠEVIT ĆE VAS KAKO SE BRZO SPREMA A OKUS MU JE FANTASTIČAN ZUCCHINI LOAF

Zucchini loaf...



Divan i jako socan loaf od tikvica,povrca i  sunke…salatica uz to i imate kompletan rucak…
Sastojci

1 salica 250 ml.
5 jaja
150gr. brasna
2 zlicice praska za pecivo
375gr. izrendanih tikvica
1 veliki luk
50-70gr. gljiva
1 mrkva
200gr. friske slanine ili sunka
1 salica cheddar sira ili drugi topljivi
60ml. ulja
sol,peper,vegeta
Priprema

Tikvice izrendajte i ostavite da odstoje.Mrkvu ogulite i izrendajte.
U meduvremenu u tavi przite sitno sjecaknu slaninu ili sunku dok ne postane hrskava.Ocijedite od ulja.
U istoj tavi przite sitno sjeckani luk i sitno sjeckane gljive.Pomijesajte slaninu i povrce zajedno.
U zdjelu izmiksajte ili izmjesajte jaja zatim dodavajte postepeno brasno pomijesano sa praskom za pecivo.
Ocijedite tikvice od tekucine.



U smjesu jaja i brasna dodajte ocijedene tikvice,smjesu sa slanininom i povrcem,mrkvu,cheddar sir ili drugi topljivi,ulje,sol peper i vegetu.
U pouljeni loaf pleh istresite smjesu i pecite u zagrijanoj pecnici na 190C oko 35min. ili dok fino ne dobije braon boju.
Ako vam ostane rest od loafa,isjecite na tanke snite,isprzite u tavi,isprzite jaja i imate fantastican dorucak.Ili za rucak,isprzite loaf snite i posluzite sa bilo kojim sosom od gljiva,smedi sos ili drugi.
Posluživanje

U smjesu mozete dodavati i drugo povrce,grasak,cesnjak,spinat ili sto vec volite.
Takoder mozete peci u obicnom plehu za kolace 30X20cm ili u muffin pleh.



www.coolinarika.com

0 comments:

Post a Comment